Malmöliv

Livet i Malmö

Snöbrist i Malmö?

En av nackdelarna med Malmö, och Skåne i största allmänhet är att det väldigt sällan blir riktig vinter här. Visst händer det att vi får dagar då snön täcker marken, och vissa vintrar händer det till och med i flera veckor. Men så jättevanligt är det inte. För den som vill uppleva en ”riktig” vinter så är det bäst att bege sig norrut i landet. Vad gäller vintersport kommer Malmö nog knappast att bli en av de mer framträdande städerna i Sverige i framtiden. Visst, Malmö har ett lag i Svenska Hockeyligan, men ishockey är lite av ett specialfall i och med att det ofta utövas inomhus. Men Skidåkning till exempel är betydligt svårare – mycket barmarksträning blir det!

Är snöbrist verkligen ett problem?
Nu är det väl så att många som bor i Malmö inte direkt ser bristen på kalla och snöiga vintrar som just det, en brist. Men samtidigt så finns också de som tycker om skidåkning, och då räcker Malmö inte riktigt till. Då får man helt enkelt lämna vår sydliga metropol och söka sig norrut. Vi kan då rekommendera ett bra hotell i Dalarna, Green Hotel, där man kan få uppleva en riktig vinter- och julkänsla. Hotellet ligger i Tällberg, och det ska väl erkännas att utbudet i allmänhet inte riktigt kan mäta sig med Malmös. Antalet nattklubbar, restauranger och nöjespark är inte riktigt lika många. Men god mat kan man ändå få (något som Green Hotel är berömt för). Och en äkta vinterkänsla, där man nästan kan vara säker på snö under vintern.

Back to Malmö
Det här inlägget kanske inte handlade så mycket om Malmö som det borde, men vi ska inte ENBART skriva om det positiva med Malmö, utan det finns ju ett fåtal områden där övriga Sverige har ett försteg. Just snö och vinter är ett sådant område, och är det det man är ute får man helt enkelt lämna Malmö för ett tag!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2018 Malmöliv