Malmöliv

Livet i Malmö

Eko i Malmö

Att ekologiskt är bra för både människan och naturen har väl ingen missat vid det här laget. Faktum är att Sverige slog rekord i eko under 2017. Fler människor köpte fler ekologiska produkter, trots att vissa ekoprodukter även har varit bristvaror, just eftersom efterfrågan ökar. Det är väldigt roliga nyheter!

Hållbart i Malmö
Malmö är en stad med mycket att erbjuda vad jag gäller ekologiska och även närproducerade produkter. Här hittar du förstås mängder av hållbart framtagen mat från våra skånska gårdar och restauranger som enbart serverar ekologisk, men det finns också mycket mer. Kläder, skor möbler – här kan du hitta det mesta. Och går du utanför stadens gränser och besöker resten av vårt vackra landskap så finns det förstås ännu mer att välja bland.

Ekologisk på nätet
Även du som inte bor eller kan ta dig till Malmö kan ta del av vissa delar av Malmö och Skånes ekologiska utbud då du även hittar mycket av detta på nätet. Internet är ju fantastiskt på så sätt att du har hela världens utbud att välja mellan, oavsett om du söker ekologiskt smink eller fairtrade-märkta jeans eller varför inte hållbart framtagen choklad. Men ett tips är ändå att se över utbudet i din stad först då det förstås är ännu bättre om det ekologiska även är närproducerat. På så sätt slipper du ju transporterna, som oftast inte är miljöns bästa vän. Det ska dock tilläggas att det ofta finns miljövänligare fraktalternativ att välja mellan när det gäller att frakta hem sådant man köpt på nätet.

Lär dig mer
Vill du veta mer om var du kan hitta eller uppleva ekologisk i Malmö och Skåne kan du alltid knappa dig in till Visit Skåne där du kan hitta ekologiska butiker, restauranger, caféer och annat. Malmö är med på det hållbara tåget – hoppa på du med!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2019 Malmöliv

Tema av Anders Norén