Malmöliv

Livet i Malmö

Att överleva ett längre evenemang

Vi har skrivit flera gånger om Malmöfestivalen och vi tycker nog att det räcker för ett tag nu. När det börjar närma sig nästa år igen så kommer vi nog att ta upp den igen, men för tillfället är det andra saker som vi har att tänka på – inte minst med tanke på att julen bara är några dagar bort. Det börjar med andra ord dra ihop sig, och många av er som läser det här har nog redan varit på julmarknad, ätit ett och annat julbord, handlat julklappar och allt det där som hör till, som vi gör varje år. Men det är inte direkt det vi skulle skriva om den här gången, utan mer om längre evenemang, sådana som kan sträcka sig över en hel dag eller mer, och hur man överlever dem.

Matproblem?
Vad gäller Malmöfestivalen så är det ju så att det finns många stånd där det säljs mat, och de flesta kan nog hitta någonting som de tycker verkar spännande och gott. Men så är det ju inte alltid, och ibland så kan utbudet vad gäller mat under längre evenemang vara lite väl magert. Det finns inte så mycket att välja på helt enkelt, och det som finns kanske inte är så billigt som det borde vara. Men det finns lösningar som gör att man kan stanna där under hela dagen utan att behöva utsätta sig för mat som är dyr och inte direkt det man vill ha.

Matlösning?
Det gäller bara att packa en matsäck med några smörgåsar, baguetter eller vad man nu själv föredrar. Mycket billigare och förvarar man dem bara rätt så håller de sig fräscha under hela dagen. Använd smörgåspapper, och förslut plastpåsen/plastpåsarna med en bra påsklämma (hittas hos exempelvis www.klammor.se). Lägg till någonting att dricka, och så är du redo för ett heldagsevenemang – utan at behöva bränna en massa pengar på mat.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2019 Malmöliv

Tema av Anders Norén