Malmöliv

Livet i Malmö

Att köpa hus i Malmö

Jag tror inte att jag har skrivit om det här innan, men för ett antal år sedan köpte jag ett hus i Tygelsjö. För er som inte är bekanta med den skånska geografin kan jag berätta att Tygelsjö är en förort till Malmö. Den ligger i kommunens södra delar. Just namnet Tygelsjö brukar tolkas som ”Byn vid den tuviga ängen” och precis så ser det också ut här.

Ibland går det snabbt

Min fru och jag hittade en dag ett gammalt hus, byggt tidigt 1900-tal, på Hemnet. Vi åkte ut och tittade på det. Vi blev förälskade direkt. Inte bara i det vita huset med roströda tegelpannor och husgrund i sten, men också i den lummiga trädgården med knotiga äppelträd.

Det här huset har stor potential, sa mäklaren till oss när han visade oss runt i bostaden. Om ni vill så kan ni flytta in i slutet av månaden.

Vi fick med oss ficklampor och så tog vi oss ner i torpargrunden. Allt såg bra ut. Vi gick upp på vinden. Även där såg allt bra.

En månad senare satte vi nyckeln i låset. Nu har vi bott där i fem år och vi stormtrivs. Funderar du på att själv flytta till Malmö eller ett närområde? Det finns flera fördelar med att bo här. Priserna för en villa är betydligt lägre än i Stockholm, men samtidigt bor du i en stad som spås expandera väldigt mycket de kommande åren. Du har med andra ord nära till både storstadsbullret och natur. Och visst är skånska hus vackra? Jag är självklart partisk, men jag rekommenderar verkligen att du undersöker möjligheterna att bosätta dig här hos oss i Malmö.

Nästa Inlägg

© 2019 Malmöliv

Tema av Anders Norén